Inspiration

Kom i gang med hjemmetræning - det er nemt!

Hjemmetræning blev kæmpestort under nedlukningen, hvor det træningshungrende folkefærd led under lukkede fitnesscentre. Træningen måtte gentænkes, og det blev for manges vedkommende til træning i eget hjem med enkelt udstyr og kampen med motivationen.

Skrevet af Line Gustafsson
Inspiration

Selvom fitnesscentrene er åbne igen, så kan der stadig være en ide i at supplere med hjemmetræning, da det er tidskrævende at komme afsted, og det kan være ufleksibelt i hverdagen fx at passe specifikke hold ind. Er du oven i købet ikke fan af fitnesscentre, så kan hjemmetræning være en måde alligevel at få trænet på.

Det er svært at motivere mig selv derhjemme

Jeps, det kender vi. Og det er bare ikke nemt med den motivation. Men vent ikke på at motivationen kommer. Vedtag i stedet med dig selv at du skal træne, fordi det gør dig godt.

Og sæt ambitionsniveauet ned! Vi tror på, at selv en lille smule træning er godt for dig, og det er meget nemmere at overskue en træning, hvis du ikke skal piskes igennem en hel time 5 gange om ugen, før det er en succes. Beslut dig i stedet for fx 3 gange om ugen i 20 minutter. Det er svært at finde undskyldninger for ikke at kunne finde 20 minutter til en omgang træning. Nogle gange vil du tilmed have overskud og lyst til at fortsætte, så du måske kommer op på en halv time eller mere den dag, og det er jo bare en bonus. Men det er allerede en succes, når du har nået de 20 min.

En verden af gratis træning

Fungerer det godt for dig, at nogen fortæller dig, hvilke øvelser du skal lave, og trives du godt med variation i træningen? Så er YouTube en kæmpe gave til dig! YouTube bugner af dygtige fitnesstrænere, der har produceret massevis af videoer med instruktion til alt fra pilates og yoga til vægt- og cardiotræning - og mængden af videoer er eksploderet under corona, så der er virkelig noget for enhver smag. Her er 3 anbefalinger til gode træningsuniverser:

  • Pamela Reif - hundredevis af korte, velproducerede videoer for hele kroppen, med og uden udstyr, både til mænd og kvinder og al mulig forskellig træning. Med hele 8 mio. følgere i skrivende stund har hun virkelig formået at skabe noget unikt.

  • Heather Robertson - også en kæmpe samling af velproducerede videoer fra 20-60 minutter med stor variation og med gratis træningsplaner og challenges.

  • Growingannanas - træningsplaner, mange challenges samt varierede, velkoordinerede træningsvideoer på 10-60 minutter

Er det kun for kvinder, tænker du måske? Nej bestemt ikke, træningen er for alle, men der er en tendens til at være flest kvindelige trænere, der har formået at skabe et effektivt, lækkert og varieret træningsunivers på YouTube. Men lav endelig en søgning på ‘home workout’ og find din egen favorit.

Et minimum af udstyr

Der kræves ikke meget for at komme i gang. Faktisk er en måtte det eneste, du virkelig behøver. Men med få remedier som fx elastikker, et par håndvægte eller en fitnessbold kan du variere din træning endnu mere. Du kan få rabat med Visma Logbuy på træningsudstyr hos fx Fitness Supply, Bodylab.dk, Bodystore.dk, FitnessEngros og Sportsmaster. Tjek sportskategorien her

Selvom man træner hjemme, så er det stadig både rart og motiverende at være iført lækkert træningstøj. Gennem Visma Logbuy kan du få rabat på træningstøj hos fx Nike, Adidas, Puma og Sportsmaster. Find rabataftalerne her

Er du alligevel mest til fitnesscentre, så husk at med Visma LogBuy kan du få rabat på abonnement hos SATS. Find den her

God træning!

For at få adgang til rabatterne kræver det, at din arbejdsplads har givet dig adgang til Visma LogBuy. Har I ikke adgang? Læs her hvordan I bliver en del af vores fordels- og rabatportal.